medrec.no

  Saltdal kommune

Saltdal er en stor kommune i utstrekning (2213 km2) og med i overkant av 4.700 innbyggere sier det seg selv at det er god plass til å ta i mot besøkende og innflyttere.

Kommunen huser Nordland nasjonalparksenter som er et infosenter for fylkets mange flotte nasjonalparker. To av dem, Saltfjellet/Svartisen og Junkerdal ligger helt og delvis innenfor kommunens grenser og er hyppig besøkt i forbindelse med både jakt, fiske, bærplukking og rene naturopplevelser.

Men, Saltdal har uendelig mye mer enn flott natur, en natur som strekker seg fra fjord til høyfjell.
Saltdal er en av fylkets virkelig store industrikommuner og bare på kabelfabrikken Nexans har rundt 230 personer sitt daglige virke. Oppe i dalen, et par mil sør for Rognan, finner vi Saltdalshytta som er Norges største hyttefabrikk. De har også begynt å levere hus og ansetter stadig folk.

Vi nevner også attføringsbedriften Ribo, vekstbedriften Vev-Al-Plast, Hepro som produserer tekniske hjelpemidler, entreprenørfirmaet PK Strøm, oppdrettsselskapet Edelfarm og alle de flotte butikkene i den bilfrie sentrumskjernen på Rognan.

Saltdal er kjent for å være en god kommune for innbyggere i alle livsfaser, og mange ganger kan man høre folk snakke om omsorgskommunen Saltdal. Tidligere hadde opp mot 400 personer sin jobb på Vensmoen som fram til 1992 var sentralinstitusjon for psykisk utviklingshemmede. Før den tid var det tuberkulosesanatorium, så historien med å ta vare på hverandre sitter i ryggmargen på saltdalingene.

Man forelsker seg raskt i Saltdal, og saltdalingene er et stolt folkeslag. For å si det rett ut; Vi liker å få besøk og vi liker å vise frem både det gamle og det moderne.

Kommunen har et godt utbygd tilbud innen helse, skole, barnehager, idretts- og kulturliv.

Bransch

Helse og omsorg

Anställda

-

Huvudkontor

Saltdal

Webbplats
Saltdal kommune

Missa inga lediga jobb från Saltdal kommune

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor